‘Ken ik je ergens van?’

Jij weet maar al te goed wie die persoon is. En dat weet die persoon ook. Doe niet belachelijk.

Kom je iemand bekend tegen waartegen je toch graag iets wil zeggen, wees dan open en vertel ineens wat je wil zeggen. Wens hem/haar proficiat met hun verwezenlijkingen, maar doe in geen geval alsof je niet weet wie ze zijn.

De zoo

Bekende mensen zijn ook gewoon maar mensen. Ze gaan allemaal op restaurant, doen zélf boodschappen, rijden zelf met de wagen en gaan allemaal naar het toilet. Wanneer je toevallig met een bekendheid in een zelfde ruimte bent, probeer hier dan niet te veel aandacht aan te schenken. Ben je stiekem een grote fan: probeer je kalmte te bewaren. Wil je samen op de foto of wil je een handtekening? Wacht dan het gepaste moment af of vraag via de ober of winkelbediende wanneer het past. Ga in geen geval stiekem foto’s trekken. Hou je manieren!

Zatte Rita!

Acteurs zijn acteurs , die spelen een rol. Jacky Lafon drinkt in het dagelijkse leven geen liters Whisky en de slechterik uit je feuilleton heeft in het echt geen 28 mensen vermoord. Die mensen op straat hiermee confronteren is nogal, euh, gênant. Jana van Thuis is gewoon Joy.